از انواع اختلال اوتیسم چه می دانید ؟

انواع اوتیسم

اختلال اوتیسم دارای درجات و انواع مختلفی است که قصد داریدم در این مطلب به معرفی درجات و ویژگی های آنها بپردازیم ، اگر می خواهید از این اختلال اطلاعات بیشتری به دست آورید با ما همراه باشید : 

آسپرجر

در این نوع اختلال اوتیسم ، کودک علاقه افراطی و بارزی نسبت به یک موضوع و یا شئی نشان می دهد. او همه چیز را در مورد موضوع مورد علاقه اش می خواند و یاد می گیرد و دائم درباره آن صحبت می کند. رفتار ها و مهارت های اجتماعی کودک آسپرجر بشدت ضعیف بوده و بنظر غیر عادی و نامتعادل و کُند می آید.

اختلال فزاینده رشدی

پس از حداقل سه سال رشد عادی ، رشد بیانی و حرکتی کودک دچار اختلال شده و بطور فزاینده ای توانایی درک کلمات در کودک از بین می رود.

کودک بتدریج توانایی بروز احساسات را از دست داده به نحوی که صورت هیچ گونه عواطف انسانی نداشته و کودک به چشمان کسی در موقع صحبت نگاه نمی کند.

ارتباط کودک با اطرافیان کم شده و ارتباط وی با اسباب بازی ها و اشیاء بطرز خاصی تغییر می کند. کودک با تغییر و جابجایی در محیط بشدت آشفته می شود و در مجموع قادر به کنترل احساسات خود نیست.

اختلال فروپاشی رشدی کودک

در سنین بالاتر پس از بدست آوردن مهارتهای بیانی و رفتاری طبیعی ، ناگهان کودک عقب گرد کرده و مهارتهای قبلی را از دست می دهد.

سندرم رت (Rett Syndrom)

این بیماری تقریبا خاص دختران بوده اگرچه مواردی از آن در پسران نیز دیده شده است. دست و پاهای کوچک و رشد کم جمجمه از موارد تشخیص و شناخت بیماری است.

رفتار ها و ژست های تکراری با دست مانند پیچاندن و یا گذاشتن متوالی در دهان دیده می شود. سن بروز بیماری معمولا بین ماه های ۶ تا ۱۸ است.

انواع اختلال اوتیسم
انواع اختلال اوتیسم

بیماری های همپوشان با اختلال اوتیسم کدامند ؟ 

تعدادی از بیماری ها با اختلال اوتیسم همپوشانی داشته و مشاهده می شوند. این همپوشانی با رشد سنی کودک بیشتر شده و باعث سخت تر شدن درمان می گردد. به همین دلیل متخصصین روان تاکید در شناخت هرچه سریع تر بیماری دارند.
تشنج و اپی لپسی یکی از شایع ترین بیماری های همپوشان با اوتیسم است. شیوع تومور های خوش خیم در مغز و دیگر ارگانهای حیاتی نیز در مبتلایان به اوتیسم دیده شده است. بعلاوه، مدفوع کردن در مکان های غیر متعارف و خوردن مدفوع جزو علائم محسوب می شود.

پاسخ غیر طبیعی به محرک های حسی (احساس درد شدید و برعکس احساس درد نکردن در هنگام سوختن یا زخم شدن) از جمله علائم بالینی می باشد.

بین ۴۰ تا ۶۹ درصد مبتلایان به اوتیسم از نوعی تاخیر در رشد توانایی و مهارت های های فکری خود رنج می برند. ۲۵ تا ۷۵ درصد نیز به انواع اختلالات یادگیری دچار هستند.

۷ تا ۸۴ درصد از افراد مبتلا به اوتیسم دچار بیماری اضطراب می شوند. افسردگی با  اختلال اوتیسم در حد ۴ تا ۵۸ درصد همپوشانی دارد. همچنین بیش فعالی و نافرمانی از علائم همپوشان شایع در بسیاری از مبتلایان و خصوصا کودکان اوتیسم است.


سئو شرکت مهندسی کلینیک 24