پرخاشگری چیست ؟
پرخاشگری می تواند موجب آسیب فیزیکی و عاطفی به دیگران شود. پرخاشگری دامنه ای از سوءاستفاده کلامی تا سوءاستفاده فیزیکی را در بر می گیرد. همچنین می تواند صدمه به لوازم، وسائل و یا حتی دارایی شخصی دیگران را نیز در بر بگیرد.
خیلی چیزها وجود دارد که رفتار شما را شکل می دهند. موارد زیر نمونه هایی از علت هایی است که بر رفتار تاثیر می گذارد:
- سلامت جسمانی
- سلامت روانی
- ساختار خانواده
- ارتباط با دیگران
- محیط کار و یا مدرسه
- عوامل اجتماعی و یا اقتصادی
- عادات فردی
- تجربیات زندگی
بعنوان یک بزرگسال، ممکن است که در پاسخ به تجربه ای منفی تهاجمی رفتار کنید. بطور مثال ممکن است زمانی که احساس خستگی می کنید پرخاشگر شوید. همچنین ممکن است با افسردگی، اضطراب، استرس پس از سانحه و یا دیگر مشکلات روانشناختی موجب رفتارهای پرخاشگرانه شود.
بیماری هایی که موجب پرخاشگری می شود کدامند ؟
بسیاری از شرایط مختل کننده ی سلامت روانی می توانند به رفتار پرخاشگرانه منجر شوند به عنوان مثال، این شرایط عبارتند از:
- اختلال طیف اوتیسم
- اختلال بیش فعالی کمبود توجه ADHD
- اختلال دو قطبی
- اسکیزوفرنی
- اختلال سلوک
- اختلال انفجاری متناوب
- اختلال استرس پس از ضربه PTSD
بیشتر بخوانید : اختلال اوتیسم یک اختلال رشدی در کودکان
- پرخاشگری چیست ؟
چگونه پرخاشگری درمان می شود؟
برای درمان پرخاشگری قبل از هر چیز نیاز داریم که علت رفتار پرخاشگرانه را شناسایی کنیم. صحبت کردن با یک روانشناس درباره ی تجربیاتتان زمانی که احساس خشم دارید بسیار می تواند کمک کننده باشد.
در برخی موارد، روانشناس به شما کمک می نماید که از طریق تغییر دادن شیوه ی زندگی یا تغییراتی در مناسبات شغلی خود آرامش بیشتری را تجربه کنید.
در این ارتباط چگونگی مقابله با شرایطی که موجب سردرگمی و به تبع آن بی قراری و خشونت شده را می آموزید. به عنوان مثال، شما می توانید یاد بگیرند که چگونه بدون اینکه تهاجمی شوید به طور آشکار و صادقانه ارتباط برقرار کنید.
روانشناس شما ممکن است روان درمانی خاصی را برای کمک به درمان رفتار پرخاشگری توصیه کند. برای مثال، درمان رفتاری شناختی CBT می تواند به شما در یادگیری نحوه کنترل رفتارتان کمک های شایان ذکری نماید.
بعلاوه این روش می تواند به شما در ایجاد مکانیزم های سازگاری یاری نماید و همچنین می تواند به شما در درک پیامدهای اعمالتان کمک کند.
در عین حال با صحبت درباره ی علل پرخاشگری، می تواند به شما در شناسایی احساسات منفی و نحوه ی ابراز این هیجانات بصورت موثر شما را یاری دهد.
در برخی موارد، روانشناس ممکن است شما را به روانپزشک معرفی نماید که داروهایی برای درمان پرخاشگری تجویز شود. به عنوان مثال، ممکن است داروهای ضد صرع مانند فنتیوئین و کاربامازپین تجویز کنند. اگر شما مبتلا به اسکیزوفرنی، اختلال آلزایمر یا اختلال دوقطبی هستید، ممکن است تثبیت کننده های خلق را تجویز کنند.
سئو توسط شرکت مهندسی کلینیک 24